Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, członek Klastra Marek Turystycznych Polski Wschodniej, zaprasza na szkolenia:
”Przetwórstwo na poziomie gospodarstwa rolnego warunkiem dywersyfikacji dochodu rodzin rolniczych (zboża, owoce, mięso i mleko) oraz podstawy sprzedaży bezpośredniej”.
Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu w ramach konsorcjum z Krajową Radą Izb Rolniczych, przy współpracy z Podlaskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, rozpoczyna realizację projektu w ramach działania Szkolenia zawodowe dla osób zatrudnionych w rolnictwie i leśnictwie objętego „Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013”.
Głównym celem szkoleń jest przekazanie od strony praktycznej wiedzy z zakresu technologii, wymagań higienicznych, bezpieczeństwa żywności oraz wymagań prawno-administracyjnych przy zakładaniu działalności małego przetwórstwa w gospodarstwie rolnym.
Szkolenia prowadzone będą w Centrum Doradztwa Rolniczego oddział w Radomiu, ul. Chorzowska16/18, które posiada bazę dydaktyczną – Centrum Praktycznego Szkolenia w zakresie Małego Przetwórstwa.
Uczestnicy szkoleń z terenu województwa podlaskiego będą mogli wziąć udział w szkoleniach w następujących terminach (jeden do wyboru):
02-03 marca 2015 r.
12-13 marca 2015 r.
16-17 marca 2015 r.
17-18 marca 2015 r.
11-12 maja 2015 r.
Uczestnikami szkoleń mogą być osoby zatrudnione w rolnictwie lub leśnictwie. Koszty uczestnictwa w szkoleniu, koszty dojazdu na szkolenie i koszty organizacyjne finansowane są z budżetu projektu. Nabór oraz organizacja dojazdów na szkolenia prowadzone są przez Ośrodki Doradztwa Rolniczego. Zainteresowani uczestnictwem w szkoleniach mogą zgłaszać się do Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie.
Informacji dotyczących spraw organizacyjnych udzielają: