Aktualności

Wigilijny catering w Hotelu Szyszko***

15-12-2014

Atmosfera domowych, rodzinnych świąt doskonale integruje pracowników, dlatego Hotel Szyszko***, członek Klastra Marek Turystycznych Polski Wschodniej, przygotował specjalną ofertę dla firm: przygotowania, podania i świątecznego udekorowania stołu wigilijnego podczas spotkania opłatkowego. Jeżeli warunki lokalowe w Państwa firmie uniemożliwiają zorganizowanie takiego spotkania, hotel oferuje także własne sale bankietowe.

Propozycje menu:

Menu 1

DANIA NA GORĄCO

Zupa z leśnych grzybów z drobnym makaronem                                               

200ml/os

Łazanki z kapustą i grzybami zapiekane z serem i brokułami                             

100g/os

Filet rybny w złotej panierce z migdałów                                                           

100g/os

 

PRZEKĄSKI NA ZIMNO

Dwukolorowa terrina rybna podana na sałacie cytryną                                              

     80g/os

Śledzie w porach z jabłkiem                                                                                

    100g/os

Ryba w pomidorach                                                                                            

    100g/os

Sałatka z ziemniaków, kukurydzy, papryki, czerwonej cebuli i tuńczyka          

    100g/os

Kruche babeczki nadziewane farszem z krabów i śledzia                                   

    1szt/os

Kutia z bakaliami                                                                                                 

    120g/os

Kompot z suszu owocowego                                                                              

  200ml/os

Pieczywo  

     80g/os

Koszt: 40,00zł/osoba

 

 

Menu 2

DANIA NA GORĄCO

Postna kwaśnica z grochem i grzybami                                                               

 200ml/os

Pierogi z soczewicą i pieczarkami okraszone przesmażoną cebulą                      

     4szt/os

Filet rybny z duszonymi grzybami                                                                      

     100g/os

Krokiety z kapustą   

1szt/os

Ziemniaki purre                                                                                                  

100g/os

 

PRZEKĄSKI NA ZIMNO

Ryba w pomidorach

     100g/os

Śledź w oleju z cebulą i ogórkiem konserwowym

     100g/os

Galaretki rybne z warzywami

     80g/os

Sałatka z pieczarkowo – jajeczna

     100g/os

Łazanki z makiem brzoskwinią

     100g/os

Kompot z suszu owocowego

     200ml/os

Pieczywo

80g/os

 Koszt: 55,00zł/osoba

 

 

Menu 3

DANIA NA GORĄCO

Zupa krem z borowików z kluseczkami

     200ml/os

Pierogi z kapustą i grzybami okraszone przesmażoną cebulką

     4szt/os

Filet rybny w złotek panierce z migdałami  

     100g/os

Krokiety z kaszy gryczanej z podgrzybkami 

     1szt/os

Ziemniaki puree

     100g/os

 

PRZEKĄSKI NA ZIMNO

Filet rybny w sosie słodko kwaśnym                     

     100g/os

Roladki z łososiem w kremie chrzanowym 

     80g/os

Śledzik marynowany z jabłkiem i porem

     80g/os

Sałatka śledziowa z ogórkiem kwaszonym, pieczarkami i cebulą 

     100g/os

Szczupak faszerowany w galarecie 

     100g/os

Ciasto (sernik, szarlotka, makowiec)  

     120g/os

Kompot z suszu owocowego  

     200ml/os

Owoce 

100g/os

Pieczywo       

 

Koszt: 65,00zł/osoba

Jeżeli w Wigilię Świąt Bożego Narodzenia oraz w czasie samych Świąt chcą Państwo mieć czas dla swoich najbliższych, restauracja hotelowa przygotuje najbardziej pracochłonne potrawy i ciasta, dostarczając je do Państwa domów.  Na Państwa życzenie można ustalić indywidualnie menu.

    Dowóz poczęstunku do firmy lub do domu odbywa się przy zamówieniach
na kwotę min. 300,00 zł.

    Na terenie miasta transport GRATIS.

W przypadku, gdy podane informacje okażą się niewystarczające prosimy o kontakt pod numerem telefonu 605 665 525
lub mailowy: